Υγεία

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
Ο Παιδίατρος επισκέπτεται το σχολείο μας μία φορά το μήνα πραγματοποιώντας προγραμματισμένους τυπικούς ελέγχους των παιδιών, ενώ τακτική είναι και η παροχή συμβουλών από τον ίδιο καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που σχετίζεται με την αξιολόγηση, τη διάγνωση, τη θεραπεία, την επιστημονική μελέτη και πρόληψη των διαταραχών λόγου, επικοινωνίας, ομιλίας, φωνής και κατάποσης σε παιδιά και ενήλικες.
Στόχος της λογοθεραπείας είναι να βελτιώσει τις δεξιότητες του παιδιού, ώστε αυτό να καταφέρει να επικοινωνήσει με αποτελεσματικότητα. Επιπλέον, ωθεί το παιδί στην ορθή κατανόηση και χρήση της γλώσσας, ενώ μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της επικοινωνίας του με τους άλλους, αλλά και στην ικανότητα να εκφράζει τον εαυτό του όσο το δυνατόν καλύτερα.
Για τους παραπάνω λόγους, η Ονειροχώρα σε συνεργασία με έμπειρη ομάδα λογοθεραπευτών, πραγματοποιεί ελέγχους ανίχνευσης σε όλα τα τμήματα του σχολείου μας με στόχο την πρόληψη και την πρώιμη παρέμβαση. Για την υλοποίηση της διαδικασίας αυτής είναι απαραίτητη η έγκριση των γονέων του κάθε παιδιού.

ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
Η διατήρηση της καλής στοματικής υγιεινής είναι εξίσου σημαντική στη διαδικασία ανάπτυξης του παιδιού. Εξάλλου, έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι το υγιές παιδικό στόμα αποτελεί τη βάση για το υγιές στόμα του ενήλικα. Τα νεογιλά δόντια των παιδιών είναι απαραίτητα τόσο για τη μάσηση της τροφής, όσο και για την ομιλία. Επομένως, χρειάζονται φροντίδα!
Ο Παιδοδοντίατρος επισκέπτεται το χώρο του σχολείου μας δύο φορές στη διάρκεια του σχολικού έτους, μεριμνώντας για τη διατήρηση της καλής στοματικής υγιεινής των μαθητών μας. Πραγματοποιείται εξατομικευμένος τυπικός έλεγχος σε κάθε παιδί. Σε περίπτωση που παρατηρηθεί απόκλιση από τη φυσιολογική λειτουργία των δοντιών σε κάποιο παιδί, το σχολείο μας έρχεται σε επικοινωνία με τους γονείς και πραγματοποιείται ραντεβού με σκοπό την επίλυση του ζητήματος.

ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
Η ψυχική υγεία των παιδιών είναι ιδιαίτερη σημαντική για την ισορροπημένη ανάπτυξη του παιδιού. Οι διαταραχές στην ψυχολογία του μπορεί να επηρεάσουν τόσο την κοινωνικοποίηση του, όσο και την αντίληψη του για τον ίδιο του τον εαυτό.
Η Ονειροχώρα, σε συνεργασία με ομάδα Παιδοψυχολόγων προσφέρει προγραμματισμένους ελέγχους των παιδιών στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας, καθώς και παροχή συμβουλών από τους ίδιους καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
Ο Διατροφολόγος μας είναι υπεύθυνος για τη σύνταξη του μηνιαίου διατροφικού μας προγράμματος, ενώ επισκέπτεται το σχολείο μας προκειμένου να μας δώσει χρήσιμες διατροφικές συμβουλές.